Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z jabłkami i budyniem – prosty i szybki deser

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 szt
ryż 2 woreczki
budyń 1 opqkowanie
cynamon d/s
mleko 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z jabłkami i budyniem – prosty i szybki deser

Ryż gotujemy wcześniej. Do natłuszczonego naczynia żaroodpornego wsypujemy ryż. Ryż posypujemy cynamonem.
Nastepnie dodajemy pokrojone jabłka.
Nasze jabłka ponownie posypujemy cynamonem.
W międzyczasie przygotowujemy budyń. Gdy nasz budyń będzie już gotowy zalewamy nim nasz deser.
Całość pieczemy 25 minut w temperaturze 150 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak