ryż z jabłkami

ryż z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    3
  • cynamon

  • Goździki całe Prymat

  • słodka śmietana

  • rodzynki

  • ryż

    2 (ugotowany)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać i zetrzeć na tartce. W naczyniu żaroodpornym układaj warstwami ryż, jabłka, rodzynki, goździki, posypać odrobiną cynamonu. Naczynie włożyć do rozgrzanego piekarnika i zapiekać ok. godzinki. Podawać ze śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 10.02.2014 20:35
super pomysł na kolację
TEtalicha 04.09.2012 22:11
za młodej czesto tak jadalam
Rogalik 12.09.2011 21:38
super deser
Agnik 28.07.2011 11:27
uwielbiam
irenka 21.04.2011 21:51
na pewno pyszne,muszę spróbować
Agnieszka191 28.09.2010 22:23
lekko strawne więc dobre
pipi765 26.09.2010 10:32
musze wyprubować
IlonaAlbertos 26.09.2010 08:38
Pyszne danie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat