Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z fasolą i cukinią

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 75 g
fasola szparagowa 160 g
cebula 1/2 sztuki
olej rzepakowy 1 łyżka
sól 4 szczypty
Szafran nitki Prymat 1 szczypta
bulion warzywny 1-1,5 szklanki
Papryka słodka mielona Prymat 3 szczypty
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z fasolą i cukinią

Cukinię umyć i pokroić w kostkę. Fasolkę umyć i pokroić dość drobno. Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucić szafran, po chwili dodać cebulę pokrojoną w kostkę. Cebulę smażyć, aż zmięknie. Następnie do patelni dodać ryż, smażyć, mieszając, aż zacznie trzeszczeć pod łopatką. Następnie dodać warzywa i zalać połową szklanki bulionu, doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką. Danie gotować mieszając, aż odparuje bulion, potem dolać resztę bulionu i gotować do miękkości ryżu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 15.09.2013 19:53
super propozycja !
Norgiusz 15.10.2012 16:27
super
Kuchareczka2 29.09.2012 17:37
ale bym zjadła
alaaa 19.09.2012 21:10
cukinia w lodówce,już mam pomysł na obiad
caralajna 10.08.2012 06:51
wspaniałe dodatki do ryżu :) pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak