Ryż z duszonymi jabłkami i śmietaną

Ryż z duszonymi jabłkami i śmietaną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1,20 kg
  • cukier kryształ

    3/4 szkl
  • cynamon Prymat

    1 łyżeczka
  • ryż

    2 szkl
  • śmietana

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż opłukać ,ugotować.Jabłka obrać ,pokroić na 4 części wyjąć gniazda nasienne.Podlać 1 łyżką wody ,dusic aż zaczną się rozpadać, pod koniec dodać cukier i jeszcze duzić około 20 min.Ryż nałożyć na talerze ,polać uduszonymi jabłkami ,udekorować kleksem śmietany i posypać cynamonem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pestka

30.10.2012 17:57
taki bardzo lubię

kate.500

21.09.2012 15:50
ekstra

Ada-Gaba

15.08.2012 11:32
smaczne danie

Ewelina38

05.08.2012 19:27
jedno z moich ulubionych dań

Aneta41

15.06.2012 16:49
pyszota

anulka69

11.05.2012 13:51
pycha

anulka69

11.05.2012 13:51
pycha

Wacław

01.05.2012 08:37
pyszne danie !

misia53

26.12.2011 12:33
w moim domku wszyscy chętnie go zjadamy

olkaaa

08.12.2011 07:40
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat