Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z bananami i cynamonem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 250 g
masło 70 g
mleko 1/2 litra
banan 4
cukier 2 łyżki
cukier waniliowy
śmietana 30% 1 szklanka
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z bananami i cynamonem

Ryż opłucz i osącz,przełoż do rondla i podgrzewaj na połowie masła,mieszaj aż stanie się szklisty.W drugim garnku zagotuj mleko z cukrami i zalej nim ryż i gotuj ok 20 min aż będzie miękki.Banany pokrój w plasterki i obsmaż je na pozostałym maśle z dodatkiem cukru.I dodaj do ryżu wymieszaj i przełóż do salaterek oprusz cynamonem i polej śmietanką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak