Ryż w waflu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    2 WORECZKI
  • jaja

    4
  • papryka

  • przyprawa gyros

  • natka pietruszki

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • sól, pieprz

  • olej

  • wafle

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować ryż z dodatkiem soli. Ugotowany i jeszcze ciepły przełożyć do miski, dodać do niego pokrojoną paprykę, posiekaną natkę , jedno jajko , przyprawę gyros i sól i pieprz do smamu. Wymieszać. Ciepłą masę rozsmarować na całej powierzchni dwóch wafli. Gdy wafle zrobią się miękkie to zawinąć je w roladę i pozostawić na kilka minut . Każdą roladę pociąć na kawałki. Każdy kawałek panierować w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa95 03.12.2011 10:40
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat