Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż smażony z cukinią i ze szpinakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 150 gram
por 1 mała szt
boczek 10-15 dkg
cukinia 1 szt
szpinak świeży 1/2 opakowania
parmezan do posypania
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku

Porada

Do przyrządzenia potrawy wykorzystałam ugotowany ryż, który został z poprzedniego dnia.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż smażony z cukinią i ze szpinakiem

Kroki postępowania

1
Boczek pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię i podsmażyć, aż wytopi się trochę tłuszczu. Następnie dodać pora pokrojonego na plasterki.
Krok 1 - Ryż smażony z cukinią i ze szpinakiem foto
2
Dodać pokrojoną w półplasterki cebulę, posolić i smażyć, aż stanie się ona trochę szklista. Następnie dodać ugotowany ryż i wymieszać.
Krok 2 - Ryż smażony z cukinią i ze szpinakiem foto
3
Przyprawić do smaku sporą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
Krok 3 - Ryż smażony z cukinią i ze szpinakiem foto
4
Dodać oczyszczony i pokrojony w paski szpinak. Wymieszać i smażyć całość jakieś 3 minuty.
Krok 4 - Ryż smażony z cukinią i ze szpinakiem foto
5
Gorące jeszcze danie posypać startym parmezanem.
Smacznego :)
Krok 5 - Ryż smażony z cukinią i ze szpinakiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak