Ryż smażony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajo

    1 sztuka
  • olej

    3 łyżki
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • pieczarki ugotowane

    100 g
  • dymka ze szczypiorkiem

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • ryż ugotowany

    2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajo wbić na dużą patelnię z rozgrzanym tłuszczem, przebić żółtko, aby się trochę rozlało, usmażyć. Na patelni pokrajać jajo na cienkie paski. Dodać pieczarki, ugotowany ryż, dymkę i szczypiorek, zieloną pietruszkę, sos sojowy. Wszystko wymieszać. Smażyć na średnim ogniu przez 2-3 minuty, aby dobrze się zagrzało. Podawać natychmiast

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat