Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż na szybko

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2-3 woreczki
pierś z kurczaka 1 cała
warzywa mrożone 1 opakowanie
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
olej do smażenia
sól 2 ,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż na szybko

Ryż gotujemy w wodzie z solą do miękkości.
W tym czasie myjemy pierś z kurczaka, kroimy w kostkę i zasypujemy przyprawą z kurczaka. Po 5 minutach smażymy pierś na oleju, do usmażenia.
Na drugiej patelni z łyżką oleju dusimy warzywa mrożone (ja używam warzyw na patelnie) dodajemy soli do smaku. Dusimy do miękkości.
Gdy ryż się ugotuje wysypujemy z woreczka do większej miski.
Następnie dodajemy pierś z kurczaka, warzywa duszone i łyżkę tłuszczu na którym była smażona pierś do ryżu. Całość mieszamy. Podajemy na ciepło.
JEST TO ULUBIONA POTRAWA W MOIM DOMU, BO NAPRAWDĘ JEST PRZEPYSZNA.
Smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak