Ryż na sypko

Ryż na sypko

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 szklanka
  • oliwa

    1 łyżka
  • koperek

    1 łyżka
  • sól

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ryż na sypko

Ryż sparzyć wrzątkiem. Zagotować w garnku 1,1/2 szklanki wody, osolić, dodać łyżkę oliwy i wrzucić ryż. Doprowadzić do ponownego wrzenia, zmniejszyć płomień i przykryć garnek pokrywką. Gotować na słabym ogniu 15 minut. Ryż podajemy posypany koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

accee 23.04.2011 22:55
Bardzo dobre
MAR3STA 10.04.2011 22:41
pożywny i smaczny;)
Emilia22 08.04.2011 15:15
i jest super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat