Ryż na sypko

Ryż na sypko

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 szklanka
  • oliwa

    1 łyżka
  • koperek

    1 łyżka
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż sparzyć wrzątkiem. Zagotować w garnku 1,1/2 szklanki wody, osolić, dodać łyżkę oliwy i wrzucić ryż. Doprowadzić do ponownego wrzenia, zmniejszyć płomień i przykryć garnek pokrywką. Gotować na słabym ogniu 15 minut. Ryż podajemy posypany koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

accee

23.04.2011 22:55
Bardzo dobre

MAR3STA

10.04.2011 22:41
pożywny i smaczny;)

Emilia22

08.04.2011 15:15
i jest super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat