Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż na mleku z gruszką i płatkami migdałów

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 100 gram
mleko 150 ml
woda 150 ml
gruszka 1 szt
cukier waniliowy 1 łyżka
płatki migdałowe 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż na mleku z gruszką i płatkami migdałów

Do rondelka wlać wodę i mleko, wrzucić ryż i doprowadzić do wrzenia. Dodać cukier waniliowy i gotować na małym ogniu przez około 12-13 minut. Zdjąć z palnika i zostawić pod przykryciem jeszcze na 5 minut. Dodać gruszkę pokrojoną w kostkę oraz płatki migdałów.
Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak