Ryz na maśle

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    2 łyżki
  • ryż

    1 szklanka
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W rondlu roztapiamy masło,
wsypujemy ryż ,musi sie zeszklić.
Dodajemy wodę solimy i pod przykryciem
dusimy ryż do miękkości.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 31.05.2013 10:03
podoba mi się
ika1 02.09.2012 21:09
też tak zrobię
Allice 01.01.2011 12:22
smaczny dodatek do drobiu :)
misia53 30.10.2010 22:20
Też tak nie robiłam ale czytałam,że to dobry sposób.
noculos 13.08.2010 15:16
ja gotuje troszke inaczej, ale i tak musze wyprobowac
gacopierz23 09.07.2010 20:32
ja gotuje na mleku
Kate131 07.07.2010 08:33
tez tak gotuję ryż.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat