Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż jawajski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielony groszek 1/2 puszki
jajko 2 szt
cebuli 1/2 szt
sól
pieprz
olej do smażenia
rosól warzywny z kostki
kotlety schabowe 1 szt.
ryż 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż jawajski

Ryż ugotować na sypko (ok. 15min) w dużej ilości osolonej wody lub rosołu z kostki, ewentualnie z dodatkiem szafranu lub kurkumy, co nada mu złocisty kolor. Można dodać odrobinę curry. Odcedzić. Jajka ubić z solą i pieprzem, usmażyć lekki omlet i pokroić w drobna kostkę. Groszek odcedzić z zalewy. Cebule posiekać, dodać pokrojone w kostkę kotlety i podsmażyć. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Podawać na ciepło lub na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak