Ryż jaśminowy z jabłkami i rodzynkami

Ryż jaśminowy z jabłkami i rodzynkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż jaśminowy

    1-2 torebki
  • jabłka

    4 szt
  • cynamon

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko. Potem zetrzeć na tare jabłka, dodać cynamon i rodzynki (namoczone w wodzie wcześniej). Naczynie żaroodporne posmarowac masłem, wyłożyć na to ryż, następnie jałbka z rodzynkami i cynamonem, zapiekać w temp 150 stoopni około 25-30 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 18.04.2013 09:36
myślę że jest wyśmienity

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat