Ryż gotowany z orzechami włoskimi i pietruszką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 szkl
  • orzechy włoskie

    1/3 szkl
  • sól

  • natka pietruszki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wrzucamy opłukany ryż.
Dodajemy posiekane orzechy i natke pietruszki.
Solimy.
Zalewamy 2ma szklankami wrzątku i gotujemy ok 15 min a potem zostawiamy jeszcze pod przykryciem ok 5 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorota20w 22.11.2011 21:08
zwykle jem na sucho jako dodatek do mięsa lub warzyw
1j1o1l1a1 21.11.2011 21:07
tak na sucho? niczym nie polane? :)
dorota20w 21.11.2011 09:15
dziekuję
Magula 21.11.2011 08:55
ciekawy przepis
lee-aa 20.11.2011 22:20
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat