Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

rydze marynowane

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rydze
1 kg
pieprz ziarnisty
1 szt
ziele angielskie
1 szt
Sklep Prymat
Gorczyca biała cała Prymat
1 szt
chrzan świeży
1 szt
ocet
1 szkl
woda
2 szkl
cukier
8 łyżek
sól
2 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: rydze marynowane

Rydze oczyścić, umyć i gotować w osolonej i zakwaszonej wodzie około 15 min.
Rydze odcedzić, ostudzone ułożyć w słoikach.
Dodać ziarna pieprzu, ziele angielskie, gorczyce, kawałek chrzanu.
Zrobić zalewę: wodę z solą i cukrem, dodać ocet -zagotować.
wrzącą zalewę wlać do słoików, słoiki od razu zamknąć. Pasteryzować około 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

FAFIK 10.05.2011 22:04
Przepyszne grzyby.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak