Ryby w zalewie

Ryby w zalewie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • filety rybne

    0,5 kg
  • mąka

  • sól i pieprz

  • olej do smażenia

zalewa

  • woda

    1,5 szklanki
  • ocet

    4 łyżki
  • ziele angielskie

    7 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    5 szt
  • cebula

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z dowolnej ryby kroimy na mniejsze kawałki solimy i pieprzymy.Obtaczamy w mące i smażymy.
W tym czasie przygotować zalewę z składników,zagotować wodę z octem i przyprawami i pokrojoną cebulą ,gotować ok 25 min.Zalewą zalać usmażone ryby.Odstawić na kilka godzin.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat