Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybne roladki z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety pangi 6 ryb
cukinia 1/2 szt
żółta papryka 1 strąk
masło 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
bazylia 1 pęczek
oliwa 4 łyżeczki
rozmaryn wg uznania
sok z cytryny do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 strąk

Przepis i sposób przygotowania na: Rybne roladki z warzywami

Rybę oczyszczamy,myjemy,osuszamy i skrapiamy sokiem z cytryny.Przyprawiamy solą i pieprzem.Czosnek i cebulę obieramy a później siekamy,bardzo drobno.Z papryki usuwamy gniazda,strąki płuczemy i kroimy w paseczki.Na patelnię dajemy oliwę i mocno ją rozgrzewamy i smażymy warzywa.Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.Cukinię obieramy z twardej skórki i trzemy na grubej tarce.Odstawiamy aż do wystygnięcia.Zioła myjemy, osuszamy a następnie je siekamy i mieszamy z cukinią.Przyprawiamy pieprzem i solą.Na filetach rozkładamy cukinię z ziołami.Zwijamy w rulony.Do naczynia żaroodpornego dajemy pozostałe warzywa.Na nie dajemy roladki,posypujemy igiełkami rozmarynu. Dajemy do rozgrzanego wcześniej już piekarnika na 190 stopni na 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika6 02.10.2012 15:27
bardzo i to bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak