Rybne paluszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filer z tilapi

    3 sztuki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • jajko

    2 sztuki
  • sok z cytryny

    0,5 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierowania
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę myjemy, osuszamy. Kroimy w paski ok 4 cm szerokości. Skrapiamy sokiem z cytryny. Jajko mieszamy z przyprawami. Rybę panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na zloty kolor , wyjmujemy na papierowy ręcznik by osuszyć z nadmiaru tłuszczu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
maciek7 17.11.2013 14:15
super danie
Barbara/zuza22_85 17.11.2013 12:01
bardzo dobre
kokoszka 17.11.2013 11:37
proste i pyszne
patryska76 17.11.2013 11:35
Ryba w pysznej postaci ;-)
Małgorzata106 17.11.2013 10:05
przepyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat