Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybne kotlety z dorsza

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 szt
jaja 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sezam ziarna
sól
olej rzepakowy
dorsz 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Rybne kotlety z dorsza

Do mielonego z dorsza dodajemy jajo, pokrojoną w drobną kostkę cebulkę, przyprawę do ryb, sól, oraz trochę bułki tartej.
Całość łączymy ze sobą.
Formujemy kotlety o kształcie, jaki nam się podoba.
Na talerzy wysypujemy bułkę tartą i ziarna sezamu.
Mieszamy je, aby stworzyły nam fajną panierkę.
Gotowe kotlety panierujemy i smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym.
Do smaku możemy skropić je sokiem z cytryny!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 12.10.2013 23:31
bardzo ciekawy pomysł :)
marinia 12.10.2013 09:11
pychotka! bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak