Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rybne kotleciki.

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne
3-4 szt
jaja
2 szt
cebula
1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
3 łyżki
sól, pieprz
marchew
2 (gotowane)
seler
2 (gotowane)

Przepis i sposób przygotowania na: Rybne kotleciki.

Rybę i warzywa zmielić , dodać żółtka , sól , pieprz , mąkę i bułkę tartą (jej ilość zależy od wilgotności masy rybnej) . Ubić pianę z białek i połączyć z masą , uformować kotleciki i usmażyć na średnim ogniu na złoto . Tłuszcz powinien być gorący , wtedy ryba wciągnie mniej tłuszczu , potem zmniejszamy płomień . Możemy podać z ryżem i surówką z pekinki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 06.08.2011 20:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak