Rybka w galarecie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    2 szt duże
  • marchew

    1 szt ugotowana
  • groszek konserwowy

    5-6 łyżek
  • jajka

    2 szt
  • bulion

    2 szkl
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    3 łyżeczki z czubkiem
  • sól

  • pieprz

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na ćwiartki a następnie w poprzek na polowy.
Rybę rozmrozić i osuszyć. Pokroić na mniejsze (potrzebne nam) kawałki. Oprószyć pieprzem i solą i od razu kłaść na rozgrzany olej na patelni.
Rybę usmażyć i osączyć na papierowym ręczniku i wystudzić.
Marchew pokroić na małe kawałki. Żelatynę rozmieszać w gorącym bulionie, doprawić do smaku i odstawić do lekkiego stężenia.
Małe pojemniczki (ja miałam po serkach) wypłukać wodą i nakładać kawałki ryby, marchew, jajko i groszek.
Odstawić do całkowitego stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 30.06.2017 19:32
ładnie sie prezentuje :-)
paniusiaewa 30.06.2017 17:51
Na pewno smaczna, a jak ładnie udekorowana
katarzynka455 29.06.2017 22:12
dziękuję:)
Róża1 29.06.2017 22:09
bardzo smaczna !!!!!!!!!!!!!!
Renataj 29.06.2017 22:06
Apetyczna rybka:)
agnieszka214 29.06.2017 20:40
Rybka w galarecie super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat