Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filety rybne
60 dag -
majonez
1/2 szklanki -
masło
2 łyżki -
Pieprz biały mielony Prymat
1/2 łyżeczki -
przyprawa do potraw
1 łyżeczka -
ser żółty
15 (tarty)
Przepis i sposób przygotowania Ryba zapiekana z serem
Rybę pokroić na porcje i posypać przyprawą KUCHAREK. Naczynie żaroodporne wyłożyć folią aluminiową wysmarowaną masłem. Ułożyć na folii kawałki ryby, posypać pieprzem i grubą warstwą sera, polać majonezem i piec 35 min w temperaturze 180°C. Podawać z ziemnia¬kami i pikantną surówką.
(4 porcje)
Komentarze (13)
Załaduj więcej komentarzy (3)