Ryba zapiekana z serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety rybne

    60 dag
  • majonez

    1/2 szklanki
  • masło

    2 łyżki
  • Pieprz biały mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • ser żółty

    15 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

60 dag filetów rybnych, 15 dag startego żółtego sera, ½ szklanki majonezu, ½ łyżeczki pieprzu białego mielonego Prymat, 2 łyżki masła, 1 łyżeczka przyprawy do potraw KUCHAREK.
Rybę pokroić na porcje i posypać przyprawą KUCHAREK. Naczynie żaroodporne wyłożyć folią aluminiową wysmarowaną masłem. Ułożyć na folii kawałki ryby, posypać pieprzem i grubą warstwą sera, polać majonezem i piec 35 min w temperaturze 180°C. Podawać z ziemnia¬kami i pikantną surówką.
(4 porcje)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 01.11.2013 13:10
ciekawe, tak jeszcze nie jadłam - czas skosztować
probofka 05.04.2013 09:56
często robię pycha
zuzanna_z 23.01.2012 13:08
super
artur7 12.12.2011 06:50
fajne
jasiek 16.05.2011 18:50
fajne danie
Tika4444 26.02.2011 09:40
bardzo fajny przepis
AgaS10 17.02.2011 08:56
na pewno pyszne:)
szajba2 05.01.2011 15:32
nie jadłem ryby z serem (jeszcze)
bami 11.11.2010 00:17
Ryba i ser? Pychota :D
rakow2 02.10.2010 10:10
faktycznie ciekawy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat