Ryba zapiekana z pieczarkami i serem

Ryba zapiekana z pieczarkami i serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dowolnej ryby

    3 szt.
  • pieczarki

    300 g
  • cebula

    1 szt.
  • śmietana 18-procentowa

    150 g
  • cytryna

    1/2 szt.
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • mąka

    3 łyżki
  • ser gouda

    150 g
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ryba zapiekana z pieczarkami i serem

Filety rybne skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą i pieprzem.
Następnie obtoczyć w mące i smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor.
Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę w kostkę i dusić na łyżce oleju do miękkości. Dolać śmietanę.
Do naczynia żaroodpornego włożyć usmażoną rybę, na rybę pieczarki i posypać startym serem. Piec ok. 10 - 15 min w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Agata 09.02.2023 17:31
Szkoda ryby. Nie smaczne
kate.500 24.09.2011 16:43
uwielbiam rybki,
ewasylwia 12.08.2011 11:26
smaczne
gosia47-47 12.08.2011 09:26
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat