Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filet z dowolnej ryby
3 szt. -
pieczarki
300 g -
cebula
1 szt. -
śmietana 18-procentowa
150 g -
cytryna
1/2 szt. -
sól
1 szczypta -
pieprz
1 szczypta -
mąka
3 łyżki -
ser gouda
150 g
Przepis i sposób przygotowania Ryba zapiekana z pieczarkami i serem
Następnie obtoczyć w mące i smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor.
Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę w kostkę i dusić na łyżce oleju do miękkości. Dolać śmietanę.
Do naczynia żaroodpornego włożyć usmażoną rybę, na rybę pieczarki i posypać startym serem. Piec ok. 10 - 15 min w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.
Komentarze (4)