ryba z pieczarkami i cukinią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    10 dkg
  • cukinia

    30 dkg
  • parmezan starty

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • tłuszcz do formy

  • filet z dorsza

    75 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem.Filety kroimy na mniejsze kawałki a cukinię w kostkę,pieczarki oczyszczamy usuwamy nóżki a kapelusze zostawiamy w całości.W naczyniu układamy obok siebie ryby cukinię kapelusze grzybów i skrapiamy ciepłym rozgrzanym masłem i posypujemy startym parmezanem i doprawiamy solą i pieprzem.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy aż ryba i warzywa będą miękkie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 24.11.2011 00:10
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat