Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba z pieczarkami i cukinią

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 10 dkg
cukinia 30 dkg
parmezan starty 2 łyżki
sól
pieprz
tłuszcz do formy
filet z dorsza 75 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: ryba z pieczarkami i cukinią

Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem.Filety kroimy na mniejsze kawałki a cukinię w kostkę,pieczarki oczyszczamy usuwamy nóżki a kapelusze zostawiamy w całości.W naczyniu układamy obok siebie ryby cukinię kapelusze grzybów i skrapiamy ciepłym rozgrzanym masłem i posypujemy startym parmezanem i doprawiamy solą i pieprzem.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy aż ryba i warzywa będą miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 24.11.2011 00:10
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak