Ryba z chrzanem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietany

    125 ml
  • chrzanu

    8 dag
  • sól, cukier

  • octu

    2 łyzki
  • masła

    1 łyżka
  • dorsz

    1 kg
  • olej

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę opłukać skropić octem, posolić i ułożyć na posmarowanym tłuszczem półmisku do zapiekania. Polać stopionym masłem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 30-40 min, często podlewając wodą. Upieczoną rybę polać śmietaną dokładnie wymieszaną ze szczyptą soli, cukru oraz utartym chrzanem. Piec jeszcze kilka minut. Podawać na tym samym półmisku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Boguśka1 07.11.2010 14:32
oo to zrobie na święta

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat