Ryba z chrzanem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietany

    125 ml
  • chrzanu

    8 dag
  • sól, cukier

  • octu

    2 łyzki
  • masła

    1 łyżka
  • dorsz

    1 kg
  • olej

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę opłukać skropić octem, posolić i ułożyć na posmarowanym tłuszczem półmisku do zapiekania. Polać stopionym masłem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 30-40 min, często podlewając wodą. Upieczoną rybę polać śmietaną dokładnie wymieszaną ze szczyptą soli, cukru oraz utartym chrzanem. Piec jeszcze kilka minut. Podawać na tym samym półmisku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Boguśka1 07.11.2010 14:32
oo to zrobie na święta

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat