Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w warzywach ze śliwkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 1/2 kg
śliwki suszone 10 dag
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól do smaku
natka pietruszki
cytryna
włoszczyzna 1/2 (bez kapusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w warzywach ze śliwkami

Wykonanie:
Filety opłukać, skropić sokiem z cytryny i odstawić na pół godziny. W tym czasie również namoczyć śliwki w odrobinie wody. Następnie opłukać warzywa obrać, pokroić, połączyć ze śliwkami i ugotować z przyprawami. Pod koniec gotowania włożyć rybę i gotować na wolnym ogniu około 20 minut. Przed podaniem posypać natką pietruszki i można podać również na kolację wigilijną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 15.11.2013 18:18
bardzo fajne dietetyczne wydanie dania z rybą w roli głównej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak