Ryba w sosie porowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety rybne

    4 szt
  • por (biała część)

    2 szt
  • śmietana

    kubek 18%
  • mąka

    do obtoczenia
  • sól

  • pieprz

  • olej

  • masło

    łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Posiekane drobno pory podsmażamy na maśle, doprawiamy solą i pieprzem i dusimy do momentu aż pory zmiękną.Można podlać wodą.

Do uduszonych porów dodajemy śmietanę a jeśli sos jest zbyt rzadki zagęszczamy go mąką.

Filety rybne oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na oliwie na złoty kolor z obu stron.

Usmażoną rybę łączymy z sosem.

Podajemy z tłuczonymi ziemniakami lub ryżem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rjustysia 08.12.2011 12:15
Na jaki przepis Agnieszki bym nie weszła, wszystko jest piękne, wygląda na bardzo smaczne i zawsze są dobre zdjęcia :)
jolaxa 26.05.2011 22:06
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat