Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w sosie pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ryba;

filet z morszczuka 80 dkg
Kucharek przyprawa do potraw 2 dkg
pieprz
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 dkg
olej do smażenia

Sos;

smalec 1 łyżka
cebula 1 szt
marchew 1 szt
przecier pomidorowy 1 łyżka
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
mąka 1 łyżka
przyprawa w płynie

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w sosie pomidorowym

Rybkę kroimy na mniejsze kawałki. Oprószamy kucharkiem i pieprzem. Moczymy w roztrzepanym jajku, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju
Na patelni roztapiamy smalec i rumienimy cebulę. Wlewamy 1 szkl wody i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy startą marchewkę, kostkę mięsną i kucharek uniwersalny. Dusimy ok. 15 minut. Dodajemy koncentrat i zagęszczamy zawiesiną z mąki i wody. Doprawiamy do smaku.
Do usmażonej ryby wlewamy przygotowany sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosiag 17.03.2015 20:12
ciekawy pomysł na rybę
Michał2 17.03.2015 19:37
smaczna ryba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak