Ryba w sosie pomidorowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ryba;

  • filet z morszczuka

    80 dkg
  • Kucharek przyprawa do potraw

    2 dkg
  • pieprz

  • jajko

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    5 dkg
  • olej do smażenia

Sos;

  • smalec

    1 łyżka
  • cebula

    1 szt
  • marchew

    1 szt
  • przecier pomidorowy

    1 łyżka
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • mąka

    1 łyżka
  • przyprawa w płynie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybkę kroimy na mniejsze kawałki. Oprószamy kucharkiem i pieprzem. Moczymy w roztrzepanym jajku, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju
Na patelni roztapiamy smalec i rumienimy cebulę. Wlewamy 1 szkl wody i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy startą marchewkę, kostkę mięsną i kucharek uniwersalny. Dusimy ok. 15 minut. Dodajemy koncentrat i zagęszczamy zawiesiną z mąki i wody. Doprawiamy do smaku.
Do usmażonej ryby wlewamy przygotowany sos.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosiag 17.03.2015 20:12
ciekawy pomysł na rybę
Michał2 17.03.2015 19:37
smaczna ryba

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat