Ryba w sosie musztardowym

Ryba w sosie musztardowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety rybne

    1 szt ( limanda)
  • majonez light

    1 łyżka
  • jogurt grecki

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • Musztarda delikatesowa Prymat

    1 łyżka
  • Pieprz kolorowy Prymat w młynku

    do smaku
  • sól do smaku

  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • masło klarowane

    2 łyżki
  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ryba w sosie musztardowym

Kroki postępowania

Krok 1 - Ryba w sosie musztardowym foto
Majonez wymieszać z musztardą, jogurtem i sokiem z cytryny.
Krok 2 - Ryba w sosie musztardowym foto
Filet opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć solą i kolorowym pieprzem.
Krok 3 - Ryba w sosie musztardowym foto
Z obu stron posmarować przygotowanym sosem, odłożyć do lodówki na 1-2 godziny.
Krok 4 - Ryba w sosie musztardowym foto
Tak przygotowany filet obtoczyć w mące.
Krok 5 - Ryba w sosie musztardowym foto
Włożyć na patelnię z rozgrzanym masłem z olejem i smażyć z obu stron po 3-4 minuty.
Usmażony osączyć na papierowym ręczniku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat