Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ryba w serowej panierce

5.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby
50 dag
sól do smaku
Sklep Prymat
olej do smażenia
jajko
2 szt
mąka pszenna
2 łyżki
mąka ziemniaczana
2 łyżki
majonez
2 łyżki
ser żółty
10 dag
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
1/4 płaskiej łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w serowej panierce

Rybę rozmrażamy i osączamy z nadmiaru wody. Posypujemy solą i pieprzem. Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy obie mąki, majonez i przyprawę do ryb. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do masy. Rybę panierujemy w masie serowej i smażymy na rozgrzanym oleju. Osączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 25.08.2015 19:14
Chętnie wypróbuję przepis, smakowicie wygląda:)
mirosława4 25.08.2015 17:14
smaczna rybka
Janina 25.08.2015 16:30
Na pewno smaczna;)
Jumper123 25.08.2015 15:59
Rybka wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak