Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w porach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 1 kg
pory 3
śmietana 1,5 szklanki
sól
pieprz
margaryna 50 g
jajko 2 szt
mąka 1 szklanka
olej do smażenia
woda 1 szklanka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w porach

Kroki postępowania

1
Na patrelnię wrzucamy margarynę oraz pory pokrojone w plastry.
Krok 1 - Ryba w porach foto
2
Pory smażymy następnie podlewamy wodą i dusimy aż zmiękną. Gdy zmiękną przyprawiamy kucharkiem, pieprzem i do smaku solą.
Krok 2 - Ryba w porach foto
3
Do uduszonych porów wlewamy śmietanę i gotujemy chwilę na małym ogniu.
Krok 3 - Ryba w porach foto
4
W talerzy rozbełtujemy jajko i dodajemy sól i pieprz.
Krok 4 - Ryba w porach foto
5
W drugim talerzu wsypujemy mąkę.
Krok 5 - Ryba w porach foto
6
Filety z pangi kroimy na pół i przyprawiamy przyprawą do ryb Prymat.
Krok 6 - Ryba w porach foto
7
Następnie maczamy kawałki ryby najpierw w jajku, a następnie w mące. Tak gotowe kawałki wrzucamy na rozgrzaną patelnie i smażymy na złoty kolor.
Krok 7 - Ryba w porach foto
8
Usmażone kawałki układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy wszystko sosem śmietanowo- porowym. Piekarnik nagrzewamy do 160' i pieczemy około 20-30 min.
Krok 8 - Ryba w porach foto
9
Po upływie 20-30 min wyciągamy rybe i podajemy. Smacznego!
Krok 9 - Ryba w porach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 29.11.2013 12:51
fajny przepis :-)
Ewelina38 23.11.2013 16:55
jadłam taka rybkę i bardzo mi smakowała :)
Dorota59 27.10.2013 19:59
smakowita rybka
gusia1000 25.10.2013 22:36
Dobre jadło.
Barbara777 25.10.2013 19:45
Bardzo smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak