Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w panierce plus papryczki nadziane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryba

filet z dowolnej ryby 100 gram
sól i pieprz do smaku
płatki kukurydziane 1 szklanka zmielona na mąkę
jajko 1 sztuka
masło klarowane do smażenia

papryczki

papryka czerwona 8-9 małych
ser feta 100 gram
oregano do smaku
Bazylia suszona Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w panierce plus papryczki nadziane

File przyprawiam do smaku, Płatki miele na mąkę, jajko roztrzepuje. Rybę obtaczam w jajku, płatkach i smażę na złoty kolor.
Papryczki małe oczyszczam z nasion. W misce rozgniatam i mieszam widelcem na drobno: ser feta z ziołami, pieprzem i odrobiną jogurtu. Nadziewam papryczki. Zawijam je w folie. Piekę 20 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 28.12.2016 18:57
smaczne danie obiadowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak