Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba pod warywną pierzynka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 1,5 kg
kapusta biała 1/2 główki
marchew 3 sztuki
seler korzeniowy 1 sztuka
pietruszka 1 duza sztuka
por (biała część) 1 sztuka
przecier pomidorowy 200 g
sól
pieprz
jajko 1 sztuka
mąka
olej do smażenia
margaryna w kostce 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba pod warywną pierzynka

Rybę rozmrażamy, kroimy na większe kawałki, obsypujemy pieprzem i solą.
Maczamy w rozkłuconym jajku oraz obtaczamy w mące, smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
W rondlu roztapiamy margarynę, wrzucmy poszatkowaną kapustę, starte na grubych oczkach marchew, seler oraz pietuszkę i pkrojone w krążki pora. Warzywa dusimy na wolnym ogniu aż bedą miękkie, a koniec dodajmy przecier pomidorowy. Warzyw mozemy delikatnie przyprawić solą oraz pieprzem. W nacyniu układamy warstwe ryby, przykrywamy warzywami i tk aż do wyczarpania składników. Podajemy na ciepło lub zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 18.07.2014 11:46
dobry pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak