Ryba po grecku z jarzynami i jabłkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    1/2 kg
  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    1/2 szt
  • cebula

    1/2 kg
  • jabłko

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyż
  • oliwa

  • mąka

    1 łyż
  • sól

  • pieprz

  • tymianek

  • papryka ostra Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ryba po grecku z jarzynami i jabłkiem foto
Filety oczyszczamy, płuczemy i osuszamy przy pomocy ręcznika papierowego. Nacieramy solą i pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Oprószamy mąką i smażymy z obu stron.
Krok 2 - Ryba po grecku z jarzynami i jabłkiem foto
Warzywa obieramy. Jarzyny i jabłko ścieramy na tarce. Cebulę kroimy w piórka.
Krok 3 - Ryba po grecku z jarzynami i jabłkiem foto
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy cebulę. Szklimy ją, co jakiś czas mieszając.
Krok 4 - Ryba po grecku z jarzynami i jabłkiem foto
Dodajemy warzywa i jabłko. Całość chwilę smażymy do miękkości jarzyn. Dodajemy koncentrat i doprawiamy do smaku. Gotową sałatką okładamy kawałki ryby.
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adam/ZUB3R 25.12.2014 22:48
smaczna ryba
fotoviderek 25.12.2014 13:00
Taką rybkę lubię :)
mirosława4 25.12.2014 12:09
smaczna ta rybka
Janina 25.12.2014 11:47
Smaczna rybka;)
pestka 25.12.2014 11:44
bardzo smaczna ryba
kasiaw 25.12.2014 11:14
bardzo smaczna potrawa
IZABELA29 25.12.2014 10:43
Zawsze robię ale nie dodaję jabłka
adelajda 25.12.2014 10:28
lubię taką rybkę
olkaaa 25.12.2014 10:18
bardzo lubię
gosia56 25.12.2014 08:58
na pewno pyszna rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat