ryba po grecku

ryba po grecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    70 dag
  • duza pietruszka

    4 szt
  • seler

    1 szt
  • cebula

    2-3 szt
  • filety z mintaja

    80 dkg
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania ryba po grecku

Pokroic drobno cebule i poddusic na wodzie i oliwie. Jarzyny zetrzec na grubym tarku i dusic do miękkości. Dodac sol i pieprz do smaku.
Woda do garnka + ziele angielskie +sol + kostka rosolowa + lisc laurowy-wrzucic rybe na wrzaca wode i gotowac 5 min.
Jarzyny dodac do cebuli i dusic do miękkości (podlac woda).
Dodac troszeczke cukru.
Na koncu dodac przecier pomidorowy 3-4 lyzki (2 male)
Jeszcze raz zagotowac. Rybe posypac przyprawa do ryb.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

pioge7 13.05.2012 08:53
ekstra
Anna210 11.12.2011 13:11
pycha !!
iknbozka 30.09.2011 11:05
pycha
Małgorzata106 12.09.2011 21:12
pycha
Edyta31 01.07.2011 21:02
super przepis, pyszne danie
Magda60 13.04.2011 11:15
super rybka
kasiaw 12.03.2011 07:29
uwielbiam rybkę
kasiaw 12.03.2011 07:29
uwielbiam rybkę
Jaheira11 26.12.2010 13:37
dobry pomysł na święta i nie tylko
Margo1 28.08.2010 10:51
Robiłam i papusiałam , smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat