Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
marchewka
70 dag -
duza pietruszka
4 szt -
seler
1 szt -
cebula
2-3 szt -
filety z mintaja
80 dkg
Przepis i sposób przygotowania ryba po grecku
Woda do garnka + ziele angielskie +sol + kostka rosolowa + lisc laurowy-wrzucic rybe na wrzaca wode i gotowac 5 min.
Jarzyny dodac do cebuli i dusic do miękkości (podlac woda).
Dodac troszeczke cukru.
Na koncu dodac przecier pomidorowy 3-4 lyzki (2 male)
Jeszcze raz zagotowac. Rybe posypac przyprawa do ryb.
Komentarze (11)
Załaduj więcej komentarzy (1)