ryba po grecku

ryba po grecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety mintaja

  • marchewka

    7
  • seler

    1
  • pietruszka

    3
  • mąka

  • cebula biała

    2
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania ryba po grecku

Na jednej patelni smazymy rybe posolona i obtoczona w mace, a na drugiej na oleju smazymy warzywa startce na tarce, dusimy po przykryciem ok 30 min. Usmazona rybe kladziemy w naczyniu i przykrywamy usmazonymi warzywami, wkladamy do lodowki. Podajemy na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

goofy9 26.06.2012 23:42
uwielbiam
IlonaAlbertos 27.02.2012 13:36
Robię troszeczkę inaczej. Ale każdy ją uwielbia.
Agnik 22.06.2011 21:39
jakoś nie trafiłam jeszcze na dobrą rybę po grecku więc może ta ;)
jolaxa1 23.01.2011 22:31
mniam
anja3107 10.01.2011 14:39
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat