Ryba po grecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dowolnej ryby

    50 dag
  • marchew

    4 szt
  • pietruszka

    2 szt
  • seler

    1/2 szt
  • cebula

    szt
  • olej

    6 łyżek
  • sól i pieprz

  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • jajka

    2 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • mąka

  • kostka rosołowa

    szt
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


1.Rybę rozmrażamy, skrapiamy sokiem cytryny, doprawiamy solą i pieprzem. Panierujemy w mące później w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

2.Marchewkę, pietruszkę i selera obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa podsmażamy na 6 łyżkach oleju około 10 minut. Po tym czasie wlewamy szklankę wody, dodajemy kostkę rosołową i dusimy do miękkości. Gdy woda wyparuje dolewamy jeszcze trochę wody, dusimy. Doprawiamy solą, pieprzem i zaprawiamy koncentratem pomidorowym. Na półmisku układamy na przemian kawałki usmażonej ryby i warzywa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Franciszek 03.09.2015 13:02
smaczna ryba
berys18 03.09.2015 11:30
pysznie wygląda
Adamorek 03.09.2015 10:26
uwielbiam ją z mintajem
pestka 03.09.2015 08:56
bardzo lubię taką rybkę
Ewelina1991 03.09.2015 08:49
pyszna rybka!!
IZABELA29 03.09.2015 08:26
smaczna ,ulubiona mojego synusia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat