Ryba po grecku

Ryba po grecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet rybny

    5 sztuk
  • bułka tarta

  • jajka

    2 sztuki
  • marchew

    3 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    1/2 sztuki
  • por

    1 sztuka
  • cebula

    3 sztuki
  • słodka papryka

    1 łyżka
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • ziele angielskie

    3 sztuki
  • liść laurowy

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ryba po grecku foto
Rybę obtaczamy w jajku oraz bułce a następnie smażymy na patelni na złoty kolor
Krok 2 - Ryba po grecku foto
Do garnka wlewamy olej oraz dodajemy obrane i starte na dużym oczku marchewkę seler oraz pietruszkę. Całość solimy i podduszamy. Następnie dodajemy pokrojony w piórka por oraz cebulę. Dodajemy szklankę wody liść laurowy ziele angielskie całość dusimy jeszcze około 10 min. po czym dodajemy koncentrat, paprykę sól oraz sok z cytryny, dusimy jeszcze przez 10 min.
Krok 3 - Ryba po grecku foto
Po ostygnięciu na półmisku układamy rybę a całość przykrywamy farszem, ozdabiamy całość według uznania.

Życzymy smacznego !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marcia7

05.01.2014 22:57
pyszna rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat