Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet rybny 5 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2 sztuki
marchew 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/2 sztuki
por 1 sztuka
cebula 3 sztuki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
ziele angielskie 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Kroki postępowania

1
Rybę obtaczamy w jajku oraz bułce a następnie smażymy na patelni na złoty kolor
Krok 1 - Ryba po grecku foto
2
Do garnka wlewamy olej oraz dodajemy obrane i starte na dużym oczku marchewkę seler oraz pietruszkę. Całość solimy i podduszamy. Następnie dodajemy pokrojony w piórka por oraz cebulę. Dodajemy szklankę wody liść laurowy ziele angielskie całość dusimy jeszcze około 10 min. po czym dodajemy koncentrat, paprykę sól oraz sok z cytryny, dusimy jeszcze przez 10 min.
Krok 2 - Ryba po grecku foto
3
Po ostygnięciu na półmisku układamy rybę a całość przykrywamy farszem, ozdabiamy całość według uznania.

Życzymy smacznego !!!
Krok 3 - Ryba po grecku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 05.01.2014 22:57
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak