Ryba po grecku

Ryba po grecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dowolnej ryby

    750 g
  • marchew

    500 g
  • pietruszka

    200 g korzeń
  • seler korzeniowy

    100 g
  • koncentrat pomidorowy

    50 ml
  • cebula

    1 szt
  • jajko

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej do smażenia

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ryba po grecku

Kroki postępowania

Krok 1 - Ryba po grecku foto
Cebulę posiekać, podsmażyć; Marchew,pietruszkę i selera zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać na patelnie;Podsmażyć chwilę;
Krok 2 - Ryba po grecku foto
Warzywa zalać wodą, dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą i pieprzem;Dusić pod przykryciem ok.30 min;
Krok 3 - Ryba po grecku foto
Filety ryb doprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące,jajku i bułce tartej;
Krok 4 - Ryba po grecku foto
Rybę smażyć na złoty kolor każdej ze stron;
Krok 5 - Ryba po grecku foto
Ryby przełożyć do naczynia, pokryć sosem warzywno-pomidorowym;Podawać na ciepło lub na zimno; Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

paulina2157 20.12.2013 14:16
to dziś wypróbuję przepis
ONY_za_kare 10.12.2013 13:06
bardzo lubię taką rybke!
erym 25.11.2013 10:54
super przepis
EmciaPichci 17.11.2013 00:35
mogłabym taką jeść bez przerwy :)
Izabela77 06.11.2013 19:32
już się nie mogę doczekać kiedy będzie u mnie
Renataj 06.11.2013 17:56
Nie jestem wielką fanką ryb ale filety rybne po grecku zawsze chętnie skosztuję.
IZABELA29 06.11.2013 16:51
oj alez robisz mi na nią smaka.
adelajda 06.11.2013 16:27
lubię rybki :)
Czarnula87 06.11.2013 16:05
i ja ostatnio zaserwowałam
nogawkuchni 06.11.2013 16:05
Bardzo lubię rybkę przyrządzoną w ten sposób,też muszę zrobić,bo dawno jej nie przygotowywałam,a mam na nią ogromną ochotę,Twoja propozycja wygląda przepysznie i z pewnością jest genialna w smaku.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat