Ryba po grecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    3 sztuki
  • seler

    1/2 główki
  • pietruszka korzeń

    1 sztuka
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • cebula

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    do smaku
  • filet z dorsza

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Filety z dorsza porcjujemy i doprawiamy solą, oraz pieprzem cytrynowym.
2. Obsmażamy z jednej i drugiej strony.
3. Układamy na półmisku.
4. Cebulę, pokrojoną w drobną kostkę podsmażamy w garnuszku na złoty kolor.
5. Dodajemy starte warzywa, dolewamy trochę wody i dusimy do momentu aż będą miękkie.
6. Dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy wg uznania.
7. Na usmażoną rybę wykładamy duszone warzywa.

Najsmaczniejsza na drugi dzień :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rjustysia 30.04.2013 20:29
Bardzo lubię tak przygotowaną rybę.
jozefinach 29.04.2013 10:51
Lubię taką rybkę.
Janina 28.04.2013 22:22
Bardzo smaczna ryba
Botwinka 28.04.2013 21:08
lubię, lecz czesto nie robię:(
dianix 28.04.2013 21:04
bardzo lubię
meg1984 28.04.2013 20:32
dawno nie jadłam, pyszna ryba
miki47 28.04.2013 20:08
bardzo apetycznie
gosia1988 28.04.2013 19:55
lubię taką

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat