Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 3 sztuki
seler 1/2 główki
pietruszka korzeń 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
cebula 1 sztuka
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
filet z dorsza 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

1. Filety z dorsza porcjujemy i doprawiamy solą, oraz pieprzem cytrynowym.
2. Obsmażamy z jednej i drugiej strony.
3. Układamy na półmisku.
4. Cebulę, pokrojoną w drobną kostkę podsmażamy w garnuszku na złoty kolor.
5. Dodajemy starte warzywa, dolewamy trochę wody i dusimy do momentu aż będą miękkie.
6. Dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy wg uznania.
7. Na usmażoną rybę wykładamy duszone warzywa.

Najsmaczniejsza na drugi dzień :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 30.04.2013 20:29
Bardzo lubię tak przygotowaną rybę.
jozefinach 29.04.2013 10:51
Lubię taką rybkę.
Janina 28.04.2013 22:22
Bardzo smaczna ryba
Botwinka 28.04.2013 21:08
lubię, lecz czesto nie robię:(
dianix 28.04.2013 21:04
bardzo lubię
meg1984 28.04.2013 20:32
dawno nie jadłam, pyszna ryba
miki47 28.04.2013 20:08
bardzo apetycznie
gosia1988 28.04.2013 19:55
lubię taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak