Ryba po grecku

Ryba po grecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Filet dowolny

    3 szt
  • marchewka

    2
  • pietruszka

  • seler

    1\4
  • cebula

  • koncentrat pomidorowy

  • sok pomidorowy

    pół szklanki
  • ocet jabłkowy

  • sól

  • pieprz

  • jajko

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • mąka pszenna

  • papryka

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ryba po grecku

Warzywa umyte ścieramy na tartce , cebule pokroić , dowolny kolor papryki pokroić w ostkę , na patelni rozgrzewamy tłuszcz dajemy warzywa podlewamy niewielką ilość wody dokładamy cebulkę przykrywamy i dusimy aż wszystko będzie miękkie , doprawiamy do smaku , dodajemy koncentrat pomidorowy , słodzimy do smaku niedużo możemy dać odrobinę soku z cytryny . Filety rybne wcześniej skropić już sokiem z cytryny i posypać pieprzem oraz przyprawą do ryb. I odstawić na pół godziny . Filety najpierw moczymy w jajku , gdzie do tego jajka dajemy przyprawę uniwersalną , i jeszcze przyprawę do ryb , potem filety po jajku panierujemy w bułce tartej połączonej z mąką i smażmy na rozgrzanym tłuszczu .Usmażoną rybę możemy podać na warzywach lub położyć obok , możemy podawać ciepłą do ryżu lub do ziemniaków .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

zuzanna_z 03.08.2012 12:23
bardzo smaczne
Rafał10 25.05.2012 21:13
uwielbiam rybki :) mogłabym wypróbować każdy przepis z nią !
Kate131 14.04.2012 12:23
dobre
babcia
babcia 17.03.2012 09:58
pyszna
Urszula5 15.03.2012 16:48
lubię rybę po grecku
jolita 15.03.2012 14:26
fajne
jolita 15.03.2012 14:26
fajne
jolita 15.03.2012 14:26
fajne
jolita 15.03.2012 14:26
fajne
jolita 15.03.2012 14:26
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat