RYBA PIECZONA W PIETRUSZCE

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z karmazyna

    0,8 kg
  • cytrynka

    1 sztuka
  • natka pietruszki

  • czosnek

    3 ząbki
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1 łyżeczka
  • masło

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety umyć zimną wodą, polać sokiem z cytryny - odstawić. Natkę pietruszki bardzo drobno posiekać, dodać czosnek drobno tarty oraz startą skórkę z cytryny - wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Filety ułożyć jeden przy drugim w żaroodpornym naczyniu wcześniej wysmarowanym tłuszczem. Wierzch filetów przykryć masą pietruszkową. W rondlu rozpuścić masło i polać nim potrawę. Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika na ok 20 minut. SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 26.08.2013 22:29
pyszna rybka:-)
Halina14 24.04.2013 12:36
pyszna ,robię taką na szpinaku
Beata23 12.03.2013 13:00
zjadłoby się, pycha
fotoviderek 18.02.2013 11:26
Zdrowa, pyszna rybka. Mniam :)
Piter 31 15.02.2013 10:15
super
ONY_za_kare 13.02.2013 09:10
pychotka!
Betka 07.01.2013 13:04
mmm super;)
Betka 07.01.2013 13:01
smaczne;)
Katarzyna/kate1980 25.11.2012 22:13
superowa
Krystyna32 21.10.2012 14:24
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat