Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba na zielono

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 1/2 kg
szpinak 350 g
pomidory 1 szt
czosnek 4 ząbki
cebula 2 szt
ser żółty
śmietana 18 proc 2 łyżki
sok z cytryny
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól do smaku
pieprz
masło
olej do smażenia
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba na zielono

Kroki postępowania

1
Cebule obrać posiekać i zeszklić na oleju , dodać szpinak doprawić solą i gałką muszkatołową.
Krok 1 - Ryba na zielono foto
2
Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i dusić chwilę.
Krok 2 - Ryba na zielono foto
3
Na końcu dodać śmietanę i sok z połówki cytryny.
Krok 3 - Ryba na zielono foto
4
Rybę doprawić do smaku , obtoczyć w mące i usmażyć na oleju.
Krok 4 - Ryba na zielono foto
5
Na usmażonej rybie położyć szpinak
Krok 5 - Ryba na zielono foto
6
Na szpinaku ułożyć plasterki pomidora i piórka cebuli.
Krok 6 - Ryba na zielono foto
7
Całość przykryć plasterkami sera. Całość przykryć złotkiem i piec 30 minut w temp 180stopni.
Krok 7 - Ryba na zielono foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 30.10.2015 11:27
ciekawy przepis
Jumper123 19.09.2015 10:20
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak