Ryba na słodko-kwaśno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dowolnej ryby

    1 kg
  • sos słodko-kwaśny

  • cebula

    6 szt
  • cukier

    3 łyżki
  • ocet

    6 łyżek
  • bułka tarta

  • jajko

    4 szt
  • sól do smaku

  • woda

    1,5 (źródlana)
  • ketchup

    10 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ryba na słodko-kwaśno foto
Rybę panierujemy w bułce tartej, smażymy i odstawiamy do wystudzenia.
Krok 2 - Ryba na słodko-kwaśno foto
Cebulę podsmażamy z solą i cukrem.
Krok 3 - Ryba na słodko-kwaśno foto
Do cebuli dodajemy ketchup, sos słodko-kwaśny, ocet, wodę, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz cały i całość doprowadzamy do wrzenia.
Krok 4 - Ryba na słodko-kwaśno foto
Do gorącego sosu dodajemy usmażoną wcześniej rybę i odstawiamy do chłodnego miejsca na ok. 6 godzin.
Krok 5 - Ryba na słodko-kwaśno foto
Po długim czasie oczekiwania zjadamy smaczną rybę, u mnie jeszcze nigdy tak długo nikt nie dał rady wytrzymać i ryba szybko znikała. Życzę smacznego!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sara1 05.10.2013 10:46
apetycznie zrobiona rybka
gosia561 05.10.2013 01:06
fajna odmiana rybki
Róża1 04.10.2013 22:50
przepadam za takimi smakami:-)
msmors 04.10.2013 22:23
smaczny piątkowy obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat