Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba na słodko-kwaśno

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 1 kg
sos słodko-kwaśny
cebula 6 szt
cukier 3 łyżki
ocet 6 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 4 szt
sól do smaku
woda 1,5 (źródlana)
ketchup 10 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba na słodko-kwaśno

Kroki postępowania

1
Rybę panierujemy w bułce tartej, smażymy i odstawiamy do wystudzenia.
Krok 1 - Ryba na słodko-kwaśno foto
2
Cebulę podsmażamy z solą i cukrem.
Krok 2 - Ryba na słodko-kwaśno foto
3
Do cebuli dodajemy ketchup, sos słodko-kwaśny, ocet, wodę, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz cały i całość doprowadzamy do wrzenia.
Krok 3 - Ryba na słodko-kwaśno foto
4
Do gorącego sosu dodajemy usmażoną wcześniej rybę i odstawiamy do chłodnego miejsca na ok. 6 godzin.
Krok 4 - Ryba na słodko-kwaśno foto
5
Po długim czasie oczekiwania zjadamy smaczną rybę, u mnie jeszcze nigdy tak długo nikt nie dał rady wytrzymać i ryba szybko znikała. Życzę smacznego!!!
Krok 5 - Ryba na słodko-kwaśno foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 05.10.2013 10:46
apetycznie zrobiona rybka
gosia561 05.10.2013 01:06
fajna odmiana rybki
Róża1 04.10.2013 22:50
przepadam za takimi smakami:-)
msmors 04.10.2013 22:23
smaczny piątkowy obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak