Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filet
-
pieczarki
-
kostka rosołowa
-
margaryna
-
ser żółty
-
masło
-
śmietana
-
przyprawy
-
żółtko jajek
-
ser żółty
Przepis i sposób przygotowania ryba morska zapiekana
Sos do ryby
Masło rozpuścić w rondlu, dodać mąkę i dokładnie wymieszać by nie było grudek. Dodać śmietanę i zagotować. Po zagotowaniu dodać przyprawy, żółtka, utarty ser i dokładnie wymieszać.
Do sosu wrzucić rybę, pieczarki i wstawić do piekarnika w naczyniu żaroodpornym. Piec aż wierzch zapiekanki zrumieni się.
Podawać z pieczywem. Dodatek sałata zielona.
Komentarze (2)