ryba morska zapiekana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet

  • pieczarki

  • kostka rosołowa

  • margaryna

  • ser żółty

  • masło

  • śmietana

  • przyprawy

  • żółtko

  • ser żółty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kostki bulionowe rozpuścić we wrzątku. Do wrzątku wrzucać filety i gotować 15 minut uważając by ich nie rozgotować. Ugotowaną rybę odcedzić. Pieczarki oczyścić, umyć i podsmażyć na margarynie. Ser zetrzeć na tarce.
Sos do ryby
Masło rozpuścić w rondlu, dodać mąkę i dokładnie wymieszać by nie było grudek. Dodać śmietanę i zagotować. Po zagotowaniu dodać przyprawy, żółtka, utarty ser i dokładnie wymieszać.
Do sosu wrzucić rybę, pieczarki i wstawić do piekarnika w naczyniu żaroodpornym. Piec aż wierzch zapiekanki zrumieni się.
Podawać z pieczywem. Dodatek sałata zielona.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agata1722 30.04.2011 19:45
ulwielbiam takie jedzonko
Małgorzata113 10.04.2011 09:29
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat