Ryba grecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryby morskie

    50 dag
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • olej

    5 łyżek
  • włoszczyzny(marchew, pietruszka, seler)

    1 opakowanie
  • cebula

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    1 puszka
  • ziele angielskie

    5 ziaren
  • ocet winny

    2 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • cukier

    1 szczypta
  • liść laurowy

    1 szt
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • papryka ostra mielona

    1 łyżeczka
  • pieprz czarny mielony

    5 ziaren
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryby posolić, doprawić pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na 2 łyżkach oleju. Włoszczyznę, cebulę obrać i opłukać. Włoszczyznę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a cebulę posiekać. Na pozo¬stałym oleju podsmażyć warzywa, dodać koncentrat, liść, ziele oraz pieprz. Wlać kilka łyżek wody i dusić 20 min, aż warzywa będą miękkie. Doprawić ostrą papryką, solą, octem i pieprzem. Ciepłymi warzywami przełożyć rybę w salaterce, wystudzić i wstawić do lodówki na 2 godz. Podawać z pieczywem¬.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (59)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 14.03.2013 19:38
smaczna rybka
justynab1903 19.01.2012 18:20
rewelacyjna, pyszna, niesamowita, raj dla moich kubków smakowych
[email protected] 02.01.2012 17:22
pycha
artur7 02.01.2012 14:50
lubie
Justyna Jussstiii 14.09.2011 10:15
smakowite polecam
Ziabela 18.08.2011 10:45
o moja mama podobnie robi tylko octu nie daje
Olaa 17.08.2011 12:52
super
IZABELA29 07.08.2011 15:04
czy na zimno czy na ciepło jest pyszna
novita26 24.07.2011 12:59
super
jolita 24.07.2011 12:39
mniam też taką robię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat