Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruskie koła

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

woda ciepła 3/4 szkl
mąka 1 szkl
sól szczypta
oliwa 1 łyżka

farsz

ziemniaki 70 dag
ser biały 40 dag
sól i pieprz do smaku
masło do smaku
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ruskie koła

Kroki postępowania

1
Do mąki dodać oliwę i sól. Wlać gorącą wodę i mieszać łyżką, a następnie dokończyć wyrabiać ciasto rękoma.
Krok 1 - Ruskie koła foto
4
Ziemniaki obrać ugotować w osolonej wodzie wycedzić wystudzić i zmiksować. Cebulkę obrać pokroić w kostkę i zeszklić.
Krok 2 - Ruskie koła foto
5
Ser wymieszać z ziemnymi ziemniakami i podsmażoną cebulką. .Doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Krok 3 - Ruskie koła foto
6
Ciasto rozwałkować, szklanką odbić koła na cieście, na każde koło położyć farsz.
Krok 4 - Ruskie koła foto
7
Drugą częścią ciasta przykładamy całość i wycinamy koła szklanką.
Krok 5 - Ruskie koła foto
8
Gotujemy w osolonym wrzątku około 1-2 minut. Można polać roztopionym masełkiem.
Krok 6 - Ruskie koła foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.12.2015 21:27
Pomysłowo.
Marta1986 09.12.2015 19:21
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak