Rurki z kremem galaretkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    0,5 kg
  • smietana 18%

    1 szkl
  • margaryna kostka

    1 sztuk
  • żółtko jajek

    2 sztuk
  • sól szczypta

  • śmietana 30%

    0,5 l
  • galaretka

    1 sztuk
  • cukier puder

    50 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, śmietany 18%, margaryny, żółtek i szczypty soli ugniatamy ciasto które wkładamy do chłodu na 1 godzinę. Po czym wałkujemy,wycinamy paski i obklejamy foremkę rurkę. Pieczemy 20 min w temp 180%.
Ubijamy śmietanę30% i do ubitej już dodajemy letnią galaretkę rozpuszczoną w 1/3szklanki wody.
krem wciskamy do rurek, oprószamy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
magdziorka6 13.12.2012 20:59
bardzo lubie takie rurki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat