Przepis i sposób przygotowania na: Rumsztyk z polędwiczki wieprzowej z cebulką i przyprawami
Kroki postępowania
Polędwiczki wieprzowa oczyszczamy z błon, myjemy i dokładnie osuszamy. Następnie kroimy w około 3 cm plastry i lekko rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Rozbite kawałki mięsa oprószamy świeżo mielonym pieprzem i solą morską.
![Krok 1 - Rumsztyk z polędwiczki wieprzowej z cebulką i przyprawami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rumsztyk-z-poledwiczki-wieprzowej-z-cebulka-i-przyprawami1-2.jpg)
Na patelni rozgrzewamy klarowane masło i obsmażamy kawałki mięsa z obu stron na rumiano przez 3-4 minuty z każdej strony.
![Krok 2 - Rumsztyk z polędwiczki wieprzowej z cebulką i przyprawami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rumsztyk-z-poledwiczki-wieprzowej-z-cebulka-i-przyprawami2-2.jpg)
Obsmażone mięso zdejmujemy z patelni i odstawiamy w ciepłe miejsce. Na patelnię, na której smażyły się polędwiczki, dodajemy cebulę pokrojoną w pół plastry i smażymy na małym ogniu cały czas mieszając, aż nabierze złotego koloru.
![Krok 3 - Rumsztyk z polędwiczki wieprzowej z cebulką i przyprawami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rumsztyk-z-poledwiczki-wieprzowej-z-cebulka-i-przyprawami3-2.jpg)
Gdy cebula będzie gotowa doprawiamy ją tymiankiem, pieprzem cayenne, suszonym czosnkiem niedźwiedzim i natką pietruszki. Dodajemy też szczyptę soli do smaku i wszystko mieszamy.
![Krok 4 - Rumsztyk z polędwiczki wieprzowej z cebulką i przyprawami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rumsztyk-z-poledwiczki-wieprzowej-z-cebulka-i-przyprawami4-2.jpg)
![Krok 5 - Rumsztyk z polędwiczki wieprzowej z cebulką i przyprawami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rumsztyk-z-poledwiczki-wieprzowej-z-cebulka-i-przyprawami5-2.jpg)