Rumsztyk z polędwiczki wieprzowej z cebulką i przyprawami

Rumsztyk z polędwiczki wieprzowej z cebulką i przyprawami

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczki wieprzowe

    400 gramów
  • cebula biała

    150 gramów
  • masło klarowane

    2 łyżki
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    1/4 łyżeczki
  • Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • Natka pietruszki suszona Prymat

    1 łyżeczka
  • Tymianek suszony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Rumsztyk z polędwiczki wieprzowej z cebulką i przyprawami

Kroki postępowania

Krok 1 - Rumsztyk z polędwiczki wieprzowej z cebulką i przyprawami foto

Polędwiczki wieprzowa oczyszczamy z błon, myjemy i dokładnie osuszamy. Następnie kroimy w około 3 cm plastry i lekko rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Rozbite kawałki mięsa oprószamy świeżo mielonym pieprzem i solą morską.

Krok 2 - Rumsztyk z polędwiczki wieprzowej z cebulką i przyprawami foto

Na patelni rozgrzewamy klarowane masło i obsmażamy kawałki mięsa z obu stron na rumiano przez 3-4 minuty z każdej strony. 

Krok 3 - Rumsztyk z polędwiczki wieprzowej z cebulką i przyprawami foto

Obsmażone mięso zdejmujemy z patelni i odstawiamy w ciepłe miejsce. Na patelnię, na której smażyły się polędwiczki, dodajemy cebulę pokrojoną w pół plastry i smażymy na małym ogniu cały czas mieszając, aż nabierze złotego koloru.

Krok 4 - Rumsztyk z polędwiczki wieprzowej z cebulką i przyprawami foto

Gdy cebula będzie gotowa doprawiamy ją tymiankiem, pieprzem cayenne, suszonym czosnkiem niedźwiedzim i natką pietruszki. Dodajemy też szczyptę soli do smaku i wszystko mieszamy.

Krok 5 - Rumsztyk z polędwiczki wieprzowej z cebulką i przyprawami foto
Do tak przygotowanej cebuli dodajemy uprzednio podsmażone polędwiczki wieprzowe i wszystko razem podsmażamy jeszcze na patelni na małym ogniu przez 3 minuty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

ben-ka 20.03.2015 15:33
Takie mięsko , to i ja mogę jeść i do tego ta cebulka.......marzenie:)
fotoviderek 19.03.2015 20:01
Takie mięsko to ja lubię :)
Krzysztof15 19.03.2015 19:56
palce lizac
Bernadeta1 19.03.2015 17:48
smaczny obiadek z takim mięskiem
aginaa 19.03.2015 17:14
smaczne miesko
adelajda 19.03.2015 17:09
pyszny obiadek
Okatina 19.03.2015 16:46
wszystko to co lubię ;-) Pychotka ;-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat